Ajánlók

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról!
Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól!

A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

Forrás: Kolibri, 2020, fülszöveg

A legózás sosem volt még ekkora buli! Ha tele a fiók legóelemekkel, akkor ez a kötet éppen kapóra jön, hiszen harminc lenyűgöző ötletet tartalmaz arra, hogyan építsünk robotot alapelemekből. A kötetben a 30 eredeti, harci robot, repülő robot, kémrobot, bulirobot vagy bébiszitter robot modell rajzos építési útmutatója mellett a felhasznált elemek cikkszáma segít az azonosításban.

Forrás: Napraforgó, 2019, fülszöveg

Az enciklopédia Albert Barillé Egyszer volt… című híres és méltán népszerű rajzfilmsorozata alapján készült, mely máig sokak kedvence. A Föld keletkezése, az ember története megjelenésétől napjainkig, fontos találmányok, nagy felfedezők – egy csodálatos időutazás több mint száz tematikus oldalpáron, rengeteg színes illusztrációval és fotóval, valamint egy kisszótárral, ahol a kevésbé ismert fogalmakat magyarázza meg egyszerűen a Mester. Az átfogó enciklopédia – akárcsak a rajzfilmsorozat – játékosan, mégis érthetően és jól követhetően mutatja be az emberiség történetét.

Forrás: Manó Kv., 2020, fülszöveg

Tudod, mi történik a könyvekkel, amiket nem kölcsönöznek ki a könyvtárból? Ha senki sem olvassa őket többé, eltűnnek, és velük együtt azok is, akik a könyvekben élnek. Anna mentőakciót szervez…
Bájos és költői mese a varázslatról, melyre a könyvek képesek: megváltoztathatják az életünket.

Mi van a borító mögött? – Kölyök Bagoly

Forrás: Scolar, 2019, fülszöveg

A titkos hóember a nyarat is átvészeli, a százlábúval a metróalagútban találkozhatunk, és azt is megtudhatjuk, hol támad a csizmaevő. Ha a lámpaegér otthonába is bepillantottunk, irány az óvoda, de nem ám nappal, hanem éjszaka.
A Zseblámpás mesék c. kötet elsősorban az óvodás korúaknak szól.

Mi van a borító mögött? - KisBagoly

Forrás: Magvető, 2017, fülszöveg

Három történet egy kötetben a Kisvakond rajzolójának illusztrációival. A könyvben három rövid történet található:
Hogyan adta vissza a nap a kutyus vizét?
Hogyan kapott kedvet a kutyus a mézre?
Hogyan akart a kutyus kölyköket?

Mi van a borító mögött? – Mini Bagoly

Forrás: Móra, 2008, fülszöveg

Érdekel ​a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.
Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján? Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet! Istenkirály sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!

Pom Pom mindennap megvárja Bogyót, sapkaként a fejére ül, és amíg mennek az iskolába, mesél.
Eddig mesélt:
Szegény Gombóc Artúrról,
A radírpókról,
Festéktüsszentő Hapci Benőről.

Sajdik Ferenc rajzai egyenértékűek a mesékkel: tovább mondják és kiegészítik a történeteket.

Mi van a borító mögött? - KisBagoly

Forrás: Könyvmolyképző K., 2018, fülszöveg

Hank 2. osztályos és olyan gyerek, aki nem akar vicces lenni, de valahogy mégis mindig rajta nevet az osztály. Rémes a memóriája, és a helyesírás a legnagyobb gyengéje. (Bár így van a matematikával és az olvasással is.) Ebben a történetben Hank-nek végül sikerül meggyőznie az apját, hogy a család egy új taggal bővüljön: egy kutyával. Az új jószág elég hóbortos, mert előszeretettel kergeti a saját farkát. Hank Cheeriónak nevezte el. De amikor a kutyus elveszett a parkban, Hank apja dühösen bejelentette, hogy a kutyának mennie kell. Vajon Hank meggyőzheti édesapját, hogy nem ő hagyta el Cheeriót, vagy tényleg elveszíti az új kedvencét és a legjobb barátját?

Mi van a borító mögött? – Kölyök Bagoly

Forrás: Maxim, 2017, fülszöveg