Hírek

Kedves Olvasóink! 

 2022. október 31-től 2023. április 15-ig a Ceglédi Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára (2700 Cegléd, Gubody u. 15.) zárva tart.

Ifjúsági részlege azonban továbbra is szerdánként és csütörtökönként nyitva tart (9:00-12:00 és 12:30-17:00), ahol előzetesen leadott igény alapján összekészített gyermekkönyvek átvételére van lehetőség 2022. november 09-től.

A Ceglédi Városi Könyvtárban is kölcsönözhet gyermekkönyveket korlátozott példányszámban.

Könyvtárpakk ismertető

1. Válassza ki!

Válogasson a honlapunkon található online katalógusunkban cím vagy szerző szerint ,vagy kérjen meglepi csomagot gyermekének a könyvtárosoktól! Meglepi csomag igénylésénél tüntesse fel gyermeke nevét, életkorát és érdeklődési körét.

2. Írjon nekünk!

Írja meg e-mailen (gyermek@konyvtarcegled.hu), vagy adja le névre szóló rendelését telefonon (53/311-018 vagy +36 30 205-17-88) vagy nyitvatartási időben személyesen (szerdánként és csütörtökönként: 9:00-12:00 és 12:30-17:00)

3. Vegye át!

Könyvtárunk ez évtől mintaprojekt-kipróbáló intézményévé vált a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" kiemelt uniós fejlesztési projekt „Az én könyvtáram” elnevezésű könyvtári programnak.

 

A 90 elkészült mintaprogram – melyek megalkotásában mi is részt vettünk – módszertani segítséget nyújt a tanulást támogató könyvtári szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

3 év alatt 6 új projekt a Ceglédi Városi Könyvtárban!

Események

Kedves Szülők! 

Könyvtári Katica csoportunk továbbra is várja a mondókázni, énekelni vágyó kis gyermekeket és szüleiket a Központi Könyvtárba péntekenként 10:00-tól.

 A foglalkozást vezeti: Fazekas Zsuzsanna zenepedagógus, zongoratanár

Korosztály:

- 1 éves kortól kiscsoportos óvodás korig

Regisztrációhoz kötött rendezvény!

A regisztráció feltétele, hogy a résztvevők érvényes könyvtári tagsággal rendelkezzenek.

REGISZTRÁLNI az alábbi elérhetőségeken lehet:

Tel.: +36 30 205-17-88

e-mail: gyermek@konyvtarcegled.hu,

illetve személyesen az Ifjúsági könyvtár nyitvatartási idejében

(szerda-csütörtök: 9:00-12:00 és 12:30-17:00)

 

KÖLCSÖNZÉS:

Vedd igénybe Könyvtárpakk szolgáltatásunkat, vagy a Központi és Ifjúsági könyvtárban is válogathatsz személyesen!

KÖNYVTÁRPAKK szolgáltatásunkról itt olvashatsz bővebben:

http://www.konyvtarcegled.hu/.../konyvtarpakk-szolgaltatas

Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.

Kedves Olvasóink, Látogatóink! Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021-ben új Könyvtárhasználati szabályzat lépett érvénybe a Ceglédi Városi Könyvtárban. Az új szabályzat értelmében...

Ajánló

Annabé egy hároméves, óvodás kislány, aki  szereti a plüssmajmokat, a biciklizést, a barátnőit, és persze Gábort, aki végre szóba áll vele. Annabének van apukája és anyukája, szép szobája, és a szobája falán egy csodálatos festmény, melyen keresztül egy víz alatti világba jut, ahol tátogva kell beszélni és úszva közlekedni.
Utazzunk el együtt a tengerek mélységeibe Piszke papával, ahol Egressy Zoltán tanulságokkal átszőtt, mesés kalandjain keresztül ismerkedhetünk meg megannyi tengeri élőlénnyel.  A holdhalak, tintahalak, kőhalak és ráják történeteit Láng Anna illusztrációi keltik életre, amelyek kicsiket és nagyokat is magával ragad.
Matricás Laci végre pihenhet egy nagyot, hiszen vasárnap még a rablók sem dolgoznak. Sajnos Sárika nem hagyja békén – állandóan akar tőle valamit! Hogy nyugta legyen a minden lében kanál kislánytól, nagyon ravasz cselt eszel ki… Vajon mit keres az állatkertben egy nyugalomra vágyó rabló?