Hírek

A Vértes Agorája és az Új Forrás Folyóirat felhívása vers és esszé írására.

Részletek a plakáton.

Decemberi könyvajánlónk vendége Szlaukó-Bobál Orsolya, a Ceglédi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

"Kedvenc költőm Pilinszky János, s azért a Karácsony című művét választottam, mert elfelejtették az emberek, hogy mit jelent valójában a Karácsony. Ha irodalmi mű által akarjuk a lelkünkbe engedni az ünnepet, az érzést, akkor érdemes ezeket a rövid írásokat olvasni. Az ünnep lényege nem az ajándék, a fények, a külsőségek, hanem a meghittség szentsége."

Könyvajánló rovatunk novemberi vendége Cseriné Demeter Bernadett, az ADHD Magyarország elnöke.

"Mind az országos konferencia során, mind a mindennapokban is megtapasztalom, hogy egyre több szülő és pedagógus is szükségét érzi a témához kapcsolódó szakirodalom keresésének. A Könyvtárban e témában is egyre több kiadvány található, így én magam is szívesen kikölcsönzöm, s ajánlom szeretettel másoknak is."

 

E havi Könyvajánlónk vendége Junghansz Anita, a Ceglédi Városi Televízió szerkesztő-riportere.

"Bátran ajánlom Carrie Cooper A szemtanú című könyvét azoknak, akik szeretik a fordulatos, izgalmas, érzelmekkel és humorral fűszerezett thrillereket. Én krimi- és thrillerrajongó vagyok, a Városi Könyvtárban óriási a kínálat ezekből a könyvekből (is). Szívesen kölcsönzök innen. Jó ide bejönni, a könyvek mellett a kedves, segítőkész és mosolygós könyvtárosok miatt is!"