Hírek

Kedves Gyerekek és Szülők!

 

Nyitvatartásunk a hosszú hétvégén az alábbiak szerint módosul:

Október 23., péntek: ZÁRVA
Október 24., szombat: ZÁRVA
Október 25., vasárnap: ZÁRVA
Október 26., hétfő: ZÁRVA

Nyitás: október 27., kedd, 9.00

Könyvtárunk ez évtől mintaprojekt-kipróbáló intézményévé vált a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" kiemelt uniós fejlesztési projekt „Az én könyvtáram” elnevezésű könyvtári programnak.

 

A 90 elkészült mintaprogram – melyek megalkotásában mi is részt vettünk – módszertani segítséget nyújt a tanulást támogató könyvtári szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

3 év alatt 6 új projekt a Ceglédi Városi Könyvtárban!

Események

Czékmány Szandra régi kedves olvasónk. Meleg szeretettel ajánljuk megtekinteni a kiállítását, amely 2020. szeptember 30-tól egy hónapon át megtekinthető a Gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében.

"A népmesék világa már gyermekként is elvarázsolt, ezért nem volt kérdés, hogy mi legyen a diplomamunkám témája. Hogy ezeket linómetszetként, a magyar népi motívumokkal gazdagítva ábrázolhattam, nem csak kihívást, de örömet is okozott nekem."

Czékmány Szandra

 

Ajánló

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról!
Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól!

A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

Forrás: Kolibri, 2020, fülszöveg

A legózás sosem volt még ekkora buli! Ha tele a fiók legóelemekkel, akkor ez a kötet éppen kapóra jön, hiszen harminc lenyűgöző ötletet tartalmaz arra, hogyan építsünk robotot alapelemekből. A kötetben a 30 eredeti, harci robot, repülő robot, kémrobot, bulirobot vagy bébiszitter robot modell rajzos építési útmutatója mellett a felhasznált elemek cikkszáma segít az azonosításban.

Forrás: Napraforgó, 2019, fülszöveg

Az enciklopédia Albert Barillé Egyszer volt… című híres és méltán népszerű rajzfilmsorozata alapján készült, mely máig sokak kedvence. A Föld keletkezése, az ember története megjelenésétől napjainkig, fontos találmányok, nagy felfedezők – egy csodálatos időutazás több mint száz tematikus oldalpáron, rengeteg színes illusztrációval és fotóval, valamint egy kisszótárral, ahol a kevésbé ismert fogalmakat magyarázza meg egyszerűen a Mester. Az átfogó enciklopédia – akárcsak a rajzfilmsorozat – játékosan, mégis érthetően és jól követhetően mutatja be az emberiség történetét.

Forrás: Manó Kv., 2020, fülszöveg